Украинското разузнаване потвърди смъртта на бившия народен депутат на Украйна Иля Кива. Съответната

...
Украинското разузнаване потвърди смъртта на бившия народен депутат на Украйна Иля Кива. Съответната
Коментари Харесай

Откриха мъртъв бивш народен депутат на Украйна, считан за предател

Украинското разузнаване потвърди смъртта на някогашния национален депутат на Украйна Иля Кива. Съответната информация разяснява представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на защитата Андрей Юсов.

" Да, можем да потвърдим, че Кива е мъртъв. И същата орис ще сполети и други предатели на Украйна, както и поддръжници на режима на Путин ", сподели Юсов.

Представителят на разузнаването също по този начин означи, че някогашният национален народен представител е „ един от най-отвратителните измети, предатели и колаборационисти “.

Смъртта на Иля Кива: какво е известно

За гибелта на някогашния национален народен представител първо съобщиха съветски медии. Тялото на Кива е намерено в къщата му в село Супонево. Според руски източници той е погубен.

Руските медии съобщиха също, че тялото на Иля Кива е открито в снега в парка на вилно населено място.

Припомняме, че на 13 ноември украински съд осъди задочно някогашния национален народен представител Кива и го призна за отговорен в държавна измяна, потребление на комунистически знаци и апели към нападателна война. Осъден е на 14 години затвор с конфискация на имуществото. По-конкретно, съмнението му беше оповестено още през март 2022 година

Също в края на ноември Кива заяви, че се е обърнал към основния прокурор на Украйна и е съобщил за закононарушения, осъществени от представители на украинското държавно управление. Според него украинската делегация съзнателно е забавила договарянията с Русия по напътствие на някогашния английски министър председател Джонсън.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР